Zwangerschap zwemmen

Wie zwanger is en in conditie wil blijven kan nu wekelijks in groepsverband meedoen aan de zwangerschapslessen in het extra verwarmde water van het doelgroepenbad in De Heerenduinen.

De les biedt de mogelijkheid om ongeveer 10 minuten te acclimatiseren, waarna een half uur achtereen wordt geoefend. Ook komen in dit half uur ontspannings- en ademhalingsoefeningen aan bod.

Oefenen in water is een van de weinige bewegingsvormen die tijdens de zwangerschap gedaan kan worden. Het is het heerlijk om even ‘gewichtloos’ te kunnen bewegen en in conditie te blijven. De oefeningen bevorderen de bloedcirculatie en de spierfuncties, ontlasten spiergroepen en gewrichten en helpen eventuele pijnklachten te verminderen.

De opwaartse druk en de ontspannende werking in water van 32.5 graden kunnen een gunstige invloed hebben op zwangerschapsklachten, zoals bijvoorbeeld rugpijn, schouder- en nekklachten en verhoogde spierspanning. Tevens werkt het oefenen in het extra warme water stimulerend op de ademhaling en de bloedsomloop van jezelf en jouw baby. Tijdens de lessen worden er natuurlijk veel ervaringen door de deelnemers uitgewisseld.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten materiaal zoals plankjes, foam slangen, ballen en opblaasbandjes om zo gewichtloos te kunnen bewegen. Je voert de oefeningen altijd op je eigen niveau en in eigen tempo uit.

Het is verstandig voor deelname even te overleggen met de verloskundige, huisarts of gynaecoloog. Zo ben je er zeker van dat er geen bezwaren zijn om mee te doen. Je hoeft niet te kunnen zwemmen. De beweegbare bodem van het doelgroepenbad kan zodanig worden ingesteld dat iedereen kan staan.

Aanmelden voor zwangerschap zwemmen

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor een van onze behandelingen? klik dan op de knop hieronder en vul het formulier in.

Aanmelden

Locatie

Schaepmanlaan 10
1985 HJ Driehuis Nh

Contact

Telefoon: 0255 516 367

Email: info@fysiodriehuis.nl

Openingstijden

Maandag: 8:00 – 20.00
Dinsdag: 8:00 – 18.00
Woensdag: 8:00 – 18:00
Donderdag: 8:00 – 20.00
Vrijdag: 8:00 – 18.00